Veilig en vertrouwd met de heftruck

Rijschool Combinatie Zuid biedt een uiteenlopende hoeveellheid (na) scholingscursussen aan op allerlei vlakken. Zo geven wij ook les over hoe een heftruck veilig en goed te besturen. De cursist kan de controle van, het onderhoud aan en het werken met een heftruck en/of reachtruck veilig en verantwoord uitvoeren waarbij rekening wordt gehouden met verkeersregels, veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

De cursus is bedoeld voor personen die werken of gaan werken met een vorkheftruck dan wel reachtruck. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod. Allereerst de kennis en het gebruik van materiaal en materieel. Instructies over de belading en belasting en de algemene veiligheid. Daarnaast krijgt de cursist alles te weten over ergonomie, wet- en regelgeving, milieu, rijtechniek en trainingsduur. Het betreft een 1 daagse of 2 daagse training inclusief lunch.

Veiligheidscertificaat vork/reachheftruck

Na afloop van de cursus ontvangt de deelnemer het Veiligheidscertificaat vork/reachheftruck. Deze heeft een geldigheidsduur van 5 jaar. De cursusdag is Code 95 gecertificeerd en kan meetellen voor 7 of 14 uur (theoretische nascholing).

“Rijschool Combinatie Zuid HEEFt zich ontwikkeld tot een veelzijdig (verkeers) opleidingscentrum.”

Rijschool Combinatie Zuid is in februari 2008 opgericht door Autorijschool Peter Stoop na overname van enkele rijscholen in de regio Someren, Deurne en Helmond. In deze regio is de naam Verhees Verkeersopleidingen uit Someren bekender en deze wordt tot op de dag van vandaag nog vaak genoemd. Velen haalden bij de familie Verhees hun rijbewijs, van auto tot vrachtwagen. Dit, de voorliefde voor de vrachtwagen en de aangeboden mogelijkheid zorgden ervoor dat Autorijschool Peter Stoop in 2008 de stap heeft gezet. Inmiddels heeft Rijschool Combinatie Zuid zich ontwikkeld tot een veelzijdig (verkeers)opleidingscentrum.