Informatie Heftruck (U16-2)

In veel ondernemingen wordt vaak door vrachtwagenchauffeurs gebruik gemaakt van een heftruck bij het laden en lossen van de vracht. Het is noodzakelijk dat in dit geval de chauffeur, ook als deze incidenteel gebruik maakt van de heftruck, in het bezit is van een geldig veiligheidscertificaat voor de heftruck. Dit certificaat garandeert een zekere basiskennis voor veilig werken en hiermee voldoet je werkgever aan de eisen van de SZW inspectie.

De heftruckopleiding

  • is een naar praktijk vertaalde cursus waarin zowel theorie (wet- en regelgeving, belading en belasting, veiligheid en kennis en gebruik van materiaal) als praktijk (veiligheid, rijtechnieken en milieu) aan bod komen. Zowel het theorie als praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.
  • verzorgen wij in principe vanuit Bakel. Voor groepen is een speciaal in-company traject beschikbaar. De cursusdata zijn in overleg met u te plannen. Het materieel wordt bij trainingen op locatie door de opdrachtgever verzorgd.
  • is als ééndaagse training of als tweedaagse training te reserveren.
  • Groepsgrootte: maximaal 6 deelnemers

Code 95

De cursusuren kunnen meetellen in het aantal verplichte nascholingsuren in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid – Code 95 voor vrachtauto- en buschauffeurs.
De ééndaagse cursus telt voor 7 theoretische uren en de tweedaagse voor 14 theoretische uren mee.

Geldigheid

Een Heftruckcertificaat heeft een geldigheid van 5 jaar. Om het certificaat te verlengen kunt u de cursus Heftruck Herhaling volgen.

Heeft u nog vragen en/of wilt u zich aanmelden neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06 52 50 99 51 of stuur een e-mail naar info@elgran.nl