Rijbewijs CE, het vrachtauto+aanhangwagen

Rijbewijs CE, vrachtauto + aanhangwagen

U kunt bij Rijschool Combinatie Zuid ook terecht voor de opleiding voor rijbewijs C/CE, eventueel in combinatie met Vakbekwaamheid (voorheen het Chauffeursdiploma). Vakbekwaamheid heeft u nodig indien u (of uw medewerkers) beroepschauffeur bent.

Rijschool Combinatie Zuid maakt voor rijopleiding CE gebruik van een DAF XF met middenas aanhangwagen of van een trekker met oplegger. De rijlessen worden gegeven door vakbekwame gecertificeerde instructeurs.

Het doel van de rijlessen is om u verantwoord rijgedrag aan te leren, aangepast aan uw rijervaring en de grootte van de vrachtwagen of de combinatie.

Onderdelen van de lessen en het examen

LET OP: Voor u met de praktijklessen kunt beginnen, dient u een Eigen Verklaring en een Rapport van de Medische Keuring, ingevuld door een door het CBR erkende Arbo-arts, naar het CBR opgestuurd te hebben. U ontvangt dan een bericht van goedkeuring retour. Zonder deze goedkeuring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden.

Indien gewenst kunnen wij u het adres van een Arbo-arts die ‘s avonds de keuringen regelt doorgeven.

Door middel van een intest wordt bekeken welke praktijkopleiding voor u het meest geschikt is. U kunt denken aan  een 2 of 2,5-daagse cursus, losse rijlessen maar ook andere varianten zijn mogelijk.

Indien de keuze op een verkorte cursus valt, dan wordt direct het praktijkexamen aangevraagd. De datum van de cursus wordt in overleg bepaald, afhankelijk van de beschikbare examentijden.

Tijdens het praktijkexamen wordt gekeken of u zich verkeersveilig en verantwoord met een vrachtautocombinatie door het verkeer kan verplaatsen.

Tevens wordt er van u verlangd dat u de vrachtautocombinatie op een goede en verkeersveilige wijze achteruit kunt manoeuvreren naar de aangegeven plaatsen en ook het aan- en afkoppelen komt erbij.

Het examenbureau waar wij gebruik van maken is Truck Inn Nobis te Asten

 

Vraag hier meer informatie aan