Informatie bus rijbewijs (D)

Rijbewijs bus Theorie (D)

Voordat je op praktijkexamen gaat dien je in het bezit te zijn van 2 theoretische vakken. Voor deze vakken geven we opleidingen die wekelijks starten. De cursussen bestaan uit 2 of meerdere dagen met kort daarna het officiële theorie examen.

Afhankelijk van of je het rijbewijs beroepsmatig gaat gebruiken of hobbymatig heb je wel of geen code 95 nodig

Theorie privé gebruik
· RV1
· R2D

Theorie beroepsmatig gebruik
· RV1
· V2D
· V3D
Naast de klassikale cursus kan de theorie ook via E-learning (thuisstudie) gevolgd worden

RIJBEWIJS D halen?

Voordat we met de opleiding starten beginnen we altijd met een intest. In deze 2 uur durende intest bekijkt de instructeur hoe snel je bepaalde zaken oppakt en wat je al kan. Door middel van deze intest kan de instructeur jouw een goed advies geven hoeveel uur je nodig hebt. Ook bij de praktijkopleiding zijn er 2 opleidingstrajecten. 1 indien je het rijbewijs hobbymatig gaat gebruiken en 1 indien je het vak van buschauffeur wilt gaan uitvoeren. In het laatste geval heb je code 95 nodig.

Praktijk hobbymatig
· Praktijklessen
· Praktijkexamen

Praktijk beroepsmatig gebruik
· Praktijklessen
· Toets besloten terrein
· Praktische toets
· Praktijkexamen

Tijdens de standaard rijopleiding volg je één of meerdere blokuren per week. Wil je snel het rijbewijs dan wordt het aantal blokuren in een korte periode gepland.

Toets besloten terrein
Tijdens de toets besloten terrein zal de vakbekwaamheid op het gebied van voertuigbeheersing getoetst. De toets vindt plaats op ons eigen oefenterrein door een instructeur van de verkeersschool die hiervoor door het CBR is erkend.

Praktische toets
Tijdens deze toets wordt er aandacht besteed aan o.a. beroepshouding, verdelen belading, voorkomen van fysieke risico’s en voorkomen van criminaliteit. De toets vindt plaats op ons eigen oefenterrein door een instructeur die hiervoor door het CBR is erkend.

Praktijkexamen
Het praktijkexamen start met een controle van het voertuig en de documenten. Vervolgens ga je rijden zowel binnen als buiten de bebouwde kom en op verschillende soorten wegen. Tijdens het examen moet je laten zien dat je met alle facetten van het bus rijden kan omgaan.

Medische keuring

Wanneer je het bus rijbewijs wilt halen of verlengen moet je een medische verklaring invullen. De medische verklaring is een formulier van het CBR waarop je vragen over jouw gezondheid moet beantwoorden. Dit formulier wordt tijdens de medische keuring nagekeken door een Arbo arts, die vervolgens het geneeskundig verslag invult.

De medische verklaring wordt vervolgens naar het CBR gestuurd die uiteindelijk een verklaring van geschiktheid afgeeft. Over het algemeen ontvang je deze verklaring binnen 2 weken na de medische keuring. Wij adviseren om de medische keuring in het begin van je opleiding te reserveren om vertraging te voorkomen.

Vraag hier meer informatie aan