Nascholing – Code 95

Nascholing – Code 95 – Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs

Rijschool Combinatie Zuid biedt diverse cursussen aan die meetellen voor de nascholing in het kader van de Richtlijn Vakbekwaamheid.

Richtlijn Vakbekwaamheid; wat houdt dit in?

De Richtlijn Vakbekwaamheid geldt voor alle chauffeurs die werkzaam zijn in het goederen- en personenvervoer. Dus alle EU-chauffeurs en niet-EU-chauffeurs die in de EU werken, hebben hiermee te maken. Er geldt geen vrijstelling meer voor chauffeurs die voor 1 juli 1955 geboren zijn. Zonder een geldige code of juiste vrijstelling mag een chauffeur geen vervoer verrichten en kan de chauffeur bij controle een boete krijgen.

  • Er worden extra eisen gesteld aan de basiskwalificatie voor aankomende chauffeurs.
    Voor het Beroepsgoederenvervoer geldt dat de Richtlijn Vakbekwaamheid is ingevoerd op 8 september 2009. In de periode voor september 2009 zijn al een aantal wijzigingen ingegaan ten aanzien van de basiskwalificatie voor het beroepsgoederenvervoer. Alle aankomende EU- en niet-EU-vrachtautochauffeurs die in de EU werken, hebben hiermee te maken.
  • Vanaf 10 september 2009 zijn alle beroepschauffeurs verplicht om nascholing te volgen om hun vakbekwaamheid te behouden. De verplichte nascholing bestaat uit 35 uur cursus, waarvan minimaal 7 uur een praktijkcursus moet betreffen. Alleen gecertificeerde cursussen tellen mee als nascholingsuren. Na voldaan te hebben aan de richtlijn oftewel afronding van de 35 uur ontvangt de chauffeur Code 95 op zijn/haar rijbewijs en wordt deze met vijf jaar verlengd.
    Iedere chauffeur/bedrijf kan zelf een keuze maken uit de gecertificeerde nascholingscursussen.

Heeft u nog vragen en/of wilt u zich aanmelden neem dan contact met ons op via telefoonnummer 06 52 50 99 51 of stuur een e-mail naar info@elgran.nl