Rijbewijs B, het personenautorijbewijs

Rijbewijs B, het personenautorijbewijs

Je rijbewijs is een eenmalige investering waarvan jij je leven lang profijt hebt. Het maakt je onafhankelijk en je kunt je op ieder gewenst moment verplaatsen zonder rekening te moeten houden met bijvoorbeeld vertrektijden en/of opstapplaatsen.

Als jij je zo dadelijk zelfstandig gaat voortbewegen in het verkeer is het belangrijk dat je de juiste kennis en vaardigheden bezit, daarom is de keuze voor de juiste rijopleiding en verkeersschool belangrijk. Rijschool Combinatie Zuid helpt je hiermee graag op weg.

Wil jij je rijbewijs snel halen, op je gemak rijlessen volgen, of wil je een opleiding hebben waarbij je extra verkeerservaring opdoet en begeleiding hebt vanuit het CBR, de keuze is aan jou. Wij zorgen ervoor dat jij op een veilige en verantwoorde wijze in bezit komt van het rijbewijs. Zowel schakel als automaat mogelijk!

Tijdens alle opleidingen krijg je begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Met je instructeur ga je er samen aan werken om het praktijkexamen te halen. Tijdens de rijlessen word je aangeleerd hoe je zelfstandig moet functioneren in het verkeer. Stapsgewijs ga je leren hoe je moet omgaan met een personenauto, hoe je moet omgaan met alle andere weggebruikers en daarnaast komen verkeersinzicht en verkeersveiligheid aan de orde. Kortom wij gaan er voor zorgen dat jij zo dadelijk zelfstandig en verkeersveilig kan gaan deelnemen aan het verkeer.

Om je te helpen bij de keuze van een rijopleiding geven wij een korte uitleg over de opleidingen die wij verzorgen. “Surf” over de verschillende mogelijkheden voor meer informatie.

Rijopleiding in Stappen

Tijdens de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je stap voor stap autorijden. Met deze moderne rijopleiding gegeven door RIS gecertificeerde instructeurs, ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer!
Enkele voordelen hiervan op een rij:

  • Hoge kwaliteit rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak / modules
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leskaart/boek
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden
  • Hoger slagingspercentage

Bij de Rijopleiding in Stappen ga je stapsgewijs verder. In totaal doorloop je vier modules. Iedere module sluit je af met een toets. De Rijopleiding in Stappen duurt niet langer dan een reguliere rijopleiding.

Module 1 – voertuigbediening en voertuigbeheersing (toets 1)
Module 2 – beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en –situaties (toets 2)
Module 3 – complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanoeuvres en situaties (toets 3)
Module 4 – veilige en verantwoorde verkeersdeelname (praktijkexamen bij het CBR)

Na afronding van de eerste en tweede module vindt er een toets plaats. Deze toetsen worden afgenomen door een RIS-instructeur. In de derde toets maak je kennis met de gang van zaken bij het CBR en kun je alvast wennen aan de examensituatie. De RIS-examinator geeft je bovendien tips ter verbetering van je rijgedrag. Je RIS-instructeur is bij de toetsen aanwezig en vergelijkt je prestaties met die van tijdens de rijles. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen. Met een RIS-opleiding is je kans van slagen aanzienlijk groter!

Bij de Rijopleiding in Stappen krijg je een eigen lesboek met daarin je leskaart. Daarop houdt de instructeur je vorderingen precies bij. Zo kun je zelf zien hoe je ervoor staat en waaraan je nog moet werken. Je ziet dus hoe ver je bent tijdens de opleiding.

Pakketten

Bekijk onze nieuwe voordelige pakketten met inbegrepen het genoemde aantal lesuren, een tussentijdse toets, een Eigen Verklaring en het praktijkexamen.

Per week volg je één of meerdere lessen met een tijdsduur van 60, 90 of 120 minuten.

Je aanleg en het aantal lessen per week bepalen de tijdsduur van je rijopleiding. Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Dit kan de instructeur je vertellen. Je vorderingen worden bijgehouden op de instructiekaart. Zo kun je zien wat je al beheerst en waar je nog aandacht aan moet besteden. Op basis van je vorderingen tijdens de lessen wordt de datum van je praktijkexamen bepaald. Mocht het aantal lesuren uit je pakket niet voldoende zijn dan wordt dit door de instructeur aangegeven. Mocht je met minder uren uitkomen dan worden deze verrekend.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets kun je een beetje vergelijken met een proefexamen. Deze toets heeft enkele voordelen. Wanneer je namelijk tijdens de tussentijdse toets de bijzondere verrichtingen goed doet, krijg je hiervoor tijdens je examen vrijstelling. De examinator geeft je na afloop vaak nog advies over de punten waar nog aan gewerkt moet worden. Je weet nu ook hoe het erop het examenbureau aan toe gaat en wat er nog moet gebeuren om je examen tot een goed einde te brengen.

Examen

Een praktijkexamen duurt max. 55 minuten. Er wordt gestart met een ogentest (lezen nummerbord). Daarna komen deelname aan het verkeer en bijzondere verrichtingen, o.a. recht achteruit rijden, file parkeren, keren en parkeren aan bod. De examinator stelt tevens enkele vragen over de auto.

Opfriscursus

De opfriscursus is speciaal voor diegenen die de laatste tijd weinig auto hebben gereden (maar uiteraard wel een autorijbewijs hebben) en hun kennis willen oppoetsen. Ook is deze cursus geschikt voor mensen die bepaalde angsten willen overwinnen, bijvoorbeeld rijden op de snelweg, in de file of in druk stadsverkeer. U kunt dus zelf invulling geven aan de cursus!

De cursus wordt in overleg gepland. Aan het begin van de cursus neemt de instructeur met u de te behandelen onderdelen door, zodat deze uitgebreid geoefend kunnen worden. Na afloop wordt alles met u besproken.

Vraag hier meer informatie aan